Bad schoonmaken: Tips en advies voor alle baden

03-03-2023 | Innovaties
Bad schoonmaken: Tips en advies voor alle baden

Om lekker te baden en ontspannen moet je bad eerst en vooral proper zijn. Je wast je kleding ook niet graag in een vuile wasmachine, toch?

Als je het bad niet goed schoonmaakt stapelen vuilresten en bacteriën zich op en dat willen we niet! Daarom leggen we je in dit artikel uit hoe je je bad kan schoonmaken.

Of je nu een ligbad in acryl of Solid Surface hebt of een bubbelbad, wij leggen je uit hoe je het moet reinigen en onderhouden! Elk materiaal vereist namelijk een specifiek onderhoud.

Waarom je bad schoonmaken?

Na ieder badmoment blijven er zeepresten, bacteriën en huidschilfers achter in je bad. Enkel naspoelen met water is vaak niet voldoende om al dit vuil te verwijderen.

Bovendien stapelt kalkaanslag zich zo op en wordt het moeilijker om dit weg te krijgen.

Om dat te vermijden en je bad netjes te houden moet je het daarom minstens één keer per week goed schoonmaken.

02 Riho Devotion B2W Detail Lr half vrijstaand bad riho hoe maak je een kunststof bad schoon

Acryl of kunststof bad schoonmaken

Na iedere badbeurt spoel je best na met warm en daarna met koud water. Vergeet zeker het bad niet af te drogen met een zachte doek.

Voor het wekelijks schoonmaken van je acryl bad heb je enkel een zachte schoonmaakdoek en een milde allesreiniger nodig. Maak de badkuip goed schoon en spoel alles na. Droog het bad vervolgens goed af met een zachte doek om kalkaanslag te voorkomen.

Gebruik geen agressieve producten zoals zuur, chloor, ammoniak, bleek- en schuurmiddelen. Die laatste creëren namelijk fijne krasjes en dat willen we natuurlijk vermijden!

Acryl is minder gevoelig voor kalkaanslag, maar toch kan er door slecht onderhoud kalkaanslag optreden. In dat geval kan je een schoonmaakproduct op basis van citroen en een zachte doek gebruiken. Na het reinigen spoel je na met koud water om alle resten te verwijderen. Zo verleng je de levensduur en schoonheid van je acryl bad!

Inspire 180 Cesio Dov300Dpi acryl bad schoonmaken

Solid Surface bad reinigen

Voor het schoonmaken van een Solid Surface bad gelden specifieke regels. Het water dat je gebruikt mag niet warmer zijn dan 60°C. Je mag ook geen agressieve ontkalkers, chloroform, ketonen, aceton, methyleenchloride en sterke zuren gebruiken. Een schuurmiddel kan dan weer wel, omdat Solid Surface in tegenstelling tot acryl wel krasvast is.

Voor het schoonmaken van Solid Surface matte baden geldt wel hetzelfde als bij acryl baden. Na het gebruik van het bad moet je spoelen met warm en daarna met koud water en het bad goed drogen met een zachte doek.

Voor de grondige reiniging zijn ook hier een badkamerreiniger en een zachte doek voldoende. Na het schoonmaken weer een droge doek erover en je bad is proper!

Bij ieder Solid Surface bad geven we standaard een onderhoudset mee. Dit kan je eenvoudig gebruiken als er kleine krasjes optreden. Ga in cirkelvormige beweging over de plek en je bad ziet er weer uit als nieuw!

Essence Back2Wall Detail Lr solid surface bad schoonmaken

Bubbelbad schoonmaken

Na ieder gebruik geldt hetzelfde onderhoud als bij gewone ligbaden in acryl of Solid Surface. Maar een grondige schoonmaakbeurt gaat bij massagebaden iets anders in z’n werk.

Zeepresten, huidschilfers en ander vuil komen namelijk niet alleen in de randen van je bad terecht, maar ook in de leidingen en jets.

We raden daarom aan om 1-2 keer per maand (afhankelijk van het gebruik) je bubbelbad grondig te reinigen. Hiervoor moet je het bad volledig vullen met water en een geschikte Whirlpoolreiniger toevoegen.

Bij onze Whirlpool Thermae baden is standaard een reinigingsfunctie voorzien. Je kan ook een acryl bad kiezen waar we ons Rihopool Bliss systeem inbouwen. Dit systeem bevat een handige reinigingsfunctie Riho Clean: een reservoir dat je kan vullen met onze optimale reinigingsvloeistof Riho Clean-Plus. Zo gaat je favoriete bubbelbad extra lang mee!

Geta Joy Atmospheric Lr bad schoonmaken

Wil je graag meer info over onze baden of heb je een specifieke vraag? Neem gerust contact op met ons. We helpen je graag verder.

Deel dit bericht