Een badkamer onder een schuin dak: Handige tips en ideeën

05-05-2023 | Innovaties
Een badkamer onder een schuin dak: Handige tips en ideeën

Heeft jouw badkamer een schuine wand of wil je er graag één op zolder maken? De inrichting van een badkamer onder een schuin dak is een uitdaging, maar het resultaat zal sowieso gezellig zijn! Denk maar aan douchen of baden onder de prachtige sterrenhemel. Een dakraam zorgt bovendien voor veel lichtinval en dat is handig wanneer je je ’s morgens klaarmaakt aan de wastafel.

In dit artikel geven we je tips en ideeën om jouw badkamer onder schuin dak optimaal én esthetisch in te richten.

Waar moet je op letten?

Vooral het inrichten een kleine badkamer met een schuine wand kan een moeilijke, haast onmogelijke opdracht lijken, maar dat is het zeker niet! Het belangrijkste waar je op moet letten is de hoogte van de ruimte onder het schuine dak. Voor het plaatsen van een douche of badkamermeubel is een hoogte van minstens twee meter nodig. Lees hieronder verder en ontdek de mogelijke opstellingen voor een badkamer met schuin dak.

Douche onder schuin dak

Een douche onder een schuin dak of schuine wand kan dus zeker; houd alleen rekening met een vrije hoogte van twee meter en plaats de douchekop op het hoogste punt. De meest geschikte doucheopstelling is de inloopdouche met douchewand. Die plaats je evenwijdig met de schuine wand.

Ook een douchecabine is mogelijk als het schuine dak hoog genoeg is. Op de foto hieronder zie je een badkamer onder schuin dak met een inloopdouche, maar een douchecabine is hier ook mogelijk.

Inloopdouche Onder Schuin Dak

Badkamermeubel onder schuin dak

Ook het badkamermeubel kun je onder een schuin dak plaatsen en als je voldoende ruimte hebt, kun je zelfs voor een dubbele wastafel gaan. Je kunt ook een extra breed badmeubel nemen dat je volledig onder de schuine wand kunt zetten en zo extra opbergruimte creëren. Let er wel op dat de wastafel of waskom zelf voldoende van de schuine wand verwijderd is zodat je er zeker aan kan staan. Meet op voorhand dus alles eerst goed op, want meten is weten!

Badkamermeubel Onder Schuin Dak

Bad onder schuin dak

De ruimte pal onder het schuine dak is de ideale plek voor het bad. Een vrijstaand, half vrijstaand of inbouwbad, het is meestal allemaal mogelijk. Hier kun je je smaak en creativiteit dus de vrije loop laten. Met een dakraam boven het bad maak je je badkamer helemaal compleet en kun je heerlijk genieten van quality of me time onder de sterren.

Devotion Bad Onder Schuin Dak

Start met een moodboard voor je badkamer

Naast alles goed opmeten en uittekenen, maak je best ook eerst een moodboard voor je badkamer. Leg de kleuren, materialen en items die je graag wil in de badkamer samen en kijk of alles mooi samen past. Benieuwd hoe je daarmee aan de slag gaat? Lees dan ons artikel met tips en inspirerende voorbeelden voor je badkamer moodboard.

Wat betreft de kleuren kies je voor een badkamer onder een schuin dak het best voor lichte tinten. Deze zorgen voor een ruim, fris en opgewekt gevoel; ideaal voor een badkamer. Daarnaast kunnen ook een grote spiegel, groot dakraam en grote tegels het ruimtegevoel versterken.

Laat je adviseren door experts

Wil je graag hulp en persoonlijk advies bij het inrichten van je badkamer onder een schuin dak of schuine wand? Onze experts helpen je graag bij het realiseren van je droombadkamer. Maak een afspraak en kom onze badkamer producten ontdekken.

Deel dit bericht