Welk materiaal kies ik voor mijn wastafel en badkamermeubel?

07-08-2023 | Innovaties
Welk materiaal kies ik voor mijn wastafel en badkamermeubel?

De materiaalkeuze voor je badkamermeubel en wastafel kan een grote invloed hebben op de esthetiek, duurzaamheid en functionaliteit van je badkamer. Met een breed scala aan beschikbare opties is het essentieel om verschillende factoren in overweging te nemen voordat je een beslissing neemt. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het kiezen van een badkamermeubel en bespreken we de beste materialen voor een wastafel.

Waar moet je op letten bij een wastafel of waskom?

Bij het kiezen van een lavabo of waskom moet je rekening houden met een aantal cruciale factoren:

  1. Vochtbestendigheid: Badkamers worden blootgesteld aan hoge vochtniveaus, dus het is belangrijk om dat je een wastafel kiest die bestand is tegen vervorming, uitzetting en slijtage.
  2. Duurzaamheid: De wastafel moet duurzaam genoeg zijn om dagelijks gebruik te doorstaan en bestand zijn tegen krassen, deuken en andere fysieke invloeden.
  3. Stijl en esthetiek: Houd rekening met het algemene ontwerp en de stijl van je badkamer. Kies een materiaal dat bij je gewenste stijl past, of die nu modern, industrieel, landelijk of iets anders is!
  4. Onderhoud: Sommige materialen vragen meer onderhoud dan andere. Bedenk hoeveel moeite je wilt doen om je badkamermeubel schoon te maken en te onderhouden.
  5. Kosten: Bepaal je budget en bekijk materialen die een balans bieden tussen prijs en kwaliteit.
waar moet je op letten wastafel badkamer

Wat is het beste materiaal voor een wastafel?

De wastafel is een van de meest gebruikte onderdelen in een badkamer. Hier zijn drie populaire opties voor wastafelmaterialen:

Kunstmarmer wastafels

Kunstmarmer is een mengsel van kunststof, gemalen natuurlijk marmer en harsen, wat resulteert in een duurzaam en esthetisch mooi materiaal. Wastafels van kunstmarmer bieden een luxueuze uitstraling die lijkt op die van natuurlijk marmer, maar dan zonder de hoge kosten en onderhoudsvereisten. Ze zijn bestand tegen vlekken, barsten en krassen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor een stijlvolle en duurzame wastafel.

Kunstmarmer Wastafels wat is het beste materiaal voor een wastafel

Keramische wastafels

Keramische wastafels zijn een klassieke en zeer populaire keuze. Ze zijn gemaakt van klei en mineralen en worden op hoge temperaturen in de oven gebakken, wat resulteert in een glad, niet-poreus oppervlak. Keramische wastafels staan bekend om hun duurzaamheid, onderhoudsgemak en weerstand tegen vlekken en verkleuring. Ze zijn er in verschillende vormen, maten en ontwerpen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende badkamerstijlen.

Livit 02 Web marmeren waskom badkamer marmer trend wat is keramische wastafel

Solid Surface wastafels

Solid Surface wastafels zijn gemaakt van natuurlijke mineralen en pigmenten. Ze bieden een naadloos en modern uiterlijk, met de mogelijkheid om unieke vormen en ontwerpen te creëren. Solid Surface wastafels zijn niet poreus, vlekbestendig, bestand tegen bacteriën en gemakkelijk schoon te maken. Je kunt ze ook eenvoudig repareren moest er een beschadiging optreden. Eventuele krassen en beschadigingen kun je eenvoudig wegwerken met onze gratis meegeleverde Solid onderhoudsset, bestaande uit een schuurpad, waterbestendig schuurpapier (400), reinigingspasta, katoenen poetsdoekje en schuurblok.

Solid Surface Waskom Rond Mat Wit

Waar rekening mee te houden bij het kopen van je badkamermeubel en kolomkast

Bij het kiezen van een badkamermeubel en kolomkast gelden dezelfde overwegingen als voor wastafels. Bijkomende factoren om in gedachten te houden zijn:

  1. Sterkte en stabiliteit: Kies een materiaal dat bestand is tegen het gewicht van je badkamerproducten en die na verloop van tijd niet doorzakken of kromtrekken.
  2. Opbergruimte en organisatie: Sta stil bij je opbergbehoeften in je badkamer en kies een meubel en eventueel kolomkast die voldoende ruimte en organisatiemogelijkheden bieden. Denk aan handdoeken, washandjes, lichaamsproducten, wc-papier maar misschien ook badspeeltjes van de kinderen.

Veelgebruikte materialen voor onze badmeubels en kolomkasten zijn onder andere:

- MDF: Dit materiaal biedt veelzijdigheid op het gebied van ontwerp en afwerking. Onze meubels van MDF bieden uitstekende vochtbestendigheid en zorgen voor een goede afdichting.

- Metaal: Metalen meubelen kunnen je badkamer een strakke en moderne look geven en zijn eveneens bestand tegen vocht. Je kunt kiezen voor een open, metalen frame (Buddy) in onze Livit meubelcollectie, optioneel in combinatie met een Buddy Box. Dit geeft je badkamermeubel een stoer en industrieel karakter!

Badkamermeubel Kolomkast Waar moet je Op Letten

Kortom, het kiezen van de juiste materialen voor je badkamermeubel en wastafel is essentieel voor zowel de functionaliteit als de esthetiek. Houd rekening met factoren zoals vochtbestendigheid, duurzaamheid, onderhoud en stijl om een weloverwogen beslissing te nemen. Welk materiaal je ook kiest, met een wastafel en meubel van RIHO ben je zeker van een mooie en functionele badkamer.

Deel dit bericht