Hoe een kleine badkamer inrichten? Ontdek onze tips & ideeën

24-10-2022 | Inspiratie
Hoe een kleine badkamer inrichten? Ontdek onze tips & ideeën

Kleiner wonen is de nieuwe trend. Of dat nu in een appartement is of een huis, ruimtes worden kleiner en dus moeten we nadenken over een optimale inrichting. Vooral een kleine badkamer inrichten kan een uitdaging vormen. We willen graag een douche, badkamermeubel en liefst ook een bad waarin we zalig kunnen ontspannen.

Met onze tips is dat zeker haalbaar, zonder dat je badkamer druk en propvol oogt! We helpen je graag bij het inrichten van jouw kleine badkamer. Ontdek in dit artikel ons advies en inspirerende ideeën.

Hoe kun je best een kleine badkamer inrichten en indelen?

Van het gepaste meubel tot multifunctionele accessoires, een kleine badkamer vraagt om creatief denkwerk.

Als badkamerfabrikant en -expert helpen we je graag bij een optimale inrichting. We geven enkele ideeën voor producten die je kan gebruiken in jouw kleine badkamer.

Idee 1: Compact bad voor een kleine badkamer

Een groot vrijstaand bad in combinatie met een ruime inloopdouche is in een kleine badkamer niet echt haalbaar. In een drukke en propvolle badkamer zal je namelijk geen rust en ontspanning kunnen vinden.

Je kan wel gaan voor een stijlvol compact vrijstaand bad. En jawel, ook een kleiner bad ligt comfortabel. Bij Riho combineren we dus stijl en comfort. Kies bijvoorbeeld voor ons vrijstaande Bilbao bad van 150 x 75 cm, het Inspire vrijstaand bad van 160 x 75 cm of het half vrijstaande hoekbad Desire Corner van 170 x 77 cm.

Inspire160 Vrijstaand Bad Klein

Idee 2: Modern bad-douche combinatie

Om extra veel plaats te besparen en je badkamer optimaal in te richten kies je best voor een bad-douche combinatie. Met behulp van een badwand, ook wel badscherm genoemd, kan je spatvrij douchen en als je wil genieten van een bad.

Als je voor deze optie gaat, kan je een iets groter bad kiezen waarin je extra comfortabel ligt. We hebben heel wat moderne badschermen in ons gamma, zoals de Grid en Lucid badwand.

Lucid Gd501 Sfeer Badscherm Douchescherm Glas Zwart Riho

Idee 3: Glazen douchecabine

Voor de douche kies je best voor een douchecabine om plaats te besparen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor een bad. Ook hier hoef je zeker niet in te boeten op stijl, want vandaag de dag bieden we heel wat eigentijdse douchecabines aan.

Hou je van een stoere en industriële stijl? Dan zal onze Grid douchecabine je zeker aanspreken. Ben je meer fan van een minimalistisch en strak interieur? Dan zijn de Lucid en Scandic NXT douchecabines wellicht iets voor jou. Die laatste bestaat volledig uit glas, wat voor een ruimtelijk effect zorgt in je badkamer. Heel handig in een kleine ruimte dus!

Livit Stone Slim 11 douchecabine zwart Grid Shower Cabin Velvet Sole Showerfloor Atmospheric Photo 4

Idee 4: Badkamermeubel met waskom en 1,5 lade

Ook in onze badkamermeubel collectie hebben we gedacht aan de kleinere badkamers.

Voor zij die geen breed meubel kunnen plaatsen, maar wel voldoende opbergruimte willen is er de Livit In Between. Dit is een eigentijds badkamermeubel met 1,5 ladekast. De lade is hoger waardoor er meer ruimte is om zaken op te bergen en er werd ook een binnenlade toegevoegd voor kleine spullen. Dit meubel is verkrijgbaar in 60, 80, 100, 120, 140 en 160 cm breed.

Combineer dit meubel met een waskom en je bespaart extra plaats! Omdat de wastafel niet is ingebouwd behoud je alle ruimte in je kasten om spullen op te bergen. Combineer het Livit meubel met een bijpassende Livit waskom of een andere opzetkom uit onze collectie.

Livit Inbetween Lr badkamermeubel hoge lade hout look

Idee 5: Spiegelkast met verlichting

In een badkamer mag natuurlijk geen spiegel ontbreken, en laat dit nu net het item zijn waar je je kleine badkamer echt groter mee kan doen lijken! De weerspiegeling zorgt ervoor dat je badkamer een extra dimensie krijgt en dus groter oogt.

Bovendien kan de spiegel ook een multifunctioneel accessoire zijn! Er bestaan namelijk spiegelkasten. Heel handig om je lichaams- en gezichtsproducten op te bergen. Daardoor behoud je in het badmeubel plek voor alle andere spullen, zoals de handdoeken.

Voor een ruimtelijk ervaring moet je ook goed stilstaan bij het lichtinval in je badkamer. Als er niet genoeg daglicht is, voorzie je best aangepaste badkamerverlichting.

Voor de algemene verlichting raden we je plafondlampen aan, omdat deze het hoogtegevoel niet beïnvloeden. Om het lengtegevoel te versterken en de badkamer ruimer te doen lijken kan je indirecte verlichting toevoegen, zoals spiegelverlichting.

Livit Mirrow Closet Type12 Detail Lr 2 spiegelkast met verlichting

Wil je graag advies op maat?

Ook een kleine badkamer kan je dus inrichten met tal van stijlvolle producten. Heb je nog specifieke vragen over jouw badkamer of onze producten? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.

Deel dit bericht