Solid Surface: Wat is het en wat zijn de voordelen?

06-02-2020 | Nieuws
Solid Surface: Wat is het en wat zijn de voordelen?

Misschien heb je al van Solid Surface gehoord? Dit materiaal heeft in een razendsnel tempo de badkamerwereld veroverd en dat is niet zo verwonderlijk!

Ontdek in dit artikel onder meer alle voordelen, hoe je het onderhoud en onze verschillende Solid Surface producten.

Wat is solid surface?

Solid Surface, afgeleid van ‘solide oppervlak’, is een matwit materiaal gemaakt van natuurlijke mineralen en pigmenten. Het is gemakkelijk te herkennen aan de strakke en vlakke afwerking.

De Solid Surface producten bestaan door en door uit hetzelfde materiaal. Daardoor kunnen we een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid garanderen. De Riho collectie heeft een tijdloos design met strakke lijnen. Innovatief in de badkamer, met een pure uitstraling.

Wat zijn de voordelen?

Wie Solid Surface zegt, zegt alleen maar voordelen. Dit hoogwaardige natuurlijke materiaal vergt heel weinig onderhoud omdat het uiterst hygiënisch is en gemakkelijk schoon te maken. Omdat het door en door uit eenzelfde homogeen materiaal bestaat, is het ook enorm duurzaam en krasbestendig. Treden er toch eventuele beschadigingen op? Dan kan dat eenvoudig weggepolijst worden met de meegeleverde polishing kit.

Naast al deze praktische voordelen is Solid Surface ook nog eens super stijlvol in de badkamer! Combineer een waskom, bad en douchevloer in dit materiaal en creëer een Pinterest waardige badkamer. Al onze producten kan je onderaan dit artikel ontdekken.

Oval Website 1 solid surface matwit vrijstaand bad ovaal

Hoe maak je het schoon?

Zoals we hierboven al zeiden is Solid Surface enorm gemakkelijk in onderhoud! Voor regelmatige reiniging van het oppervlak volstaan water en een zachte schoonmaakdoek. Voor een grondige reiniging en hardnekkig vuil kan je een licht schuurmiddel en een schuurspons gebruiken.

Voor meer schoonmaakadvies kun je ons artikel lezen met tips om je bad te reinigen.

Solid Surface toepassingen

Bij Riho hebben we stijlvolle waskommen, baden en douchevloeren in Solid Surface. Naast de mat witte uitvoering is het merendeel van de Riho baden en waskommen aan de buitenzijde tegen meerprijs beschikbaar in alle actuele Sikkens kleuren (in hoogglans of zijdeglans lak). Maak zelf prachtige combinaties!

Waskommen en wastafels

Waskommen en wastafels in Solid Surface geven je badkamer een strakke en pure uitstraling. Combineer deze bijvoorbeeld met matzwarte kranen voor een speels contrast!

Voor de perfecte afwerking voorzien we ook bijpassende afvoerpluggen voor onze wastafels en waskommen in Solid Surface.

Thin Round Top03 solid surface matwitte ronde waskom dunne rand

Baden

Onze Solid Surface baden vormen een stijlvolle blikvanger in je badkamer! De collectie bestaat uit 11 verschillende modellen, van ovale en rechthoekige tot asymmetrische vormen. Recent voegden we het Valor back-2-wall halfvrijstaande bad toe aan ons gamma.

Ook hier is de pop-up voorzien in hetzelfde materiaal en naadloos geïntegreerd.

Valor Website 1 solid surface matwit losstaand bad vrijstaand recht bad

Douchevloer

Ook in de douche is Solid Surface perfect mogelijk. Ontdek onze Velvet Sole douchevloer. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om een zachte matte douchebak. Net als bij onze wastafels en baden zorgt het ultravlakke design ook hier voor een pure uitstraling.

Standaard voorzien we een bijpassende mat witte cover, maar je kan ook kiezen voor een mat zwarte versie voor een leuk contrast.

Velvet Sole Sfeer

Badkameraccessoires in solid surface

Maak je badkamer compleet met onze Solid Surface accessoires. Ga voor een bijpassend krukje en een handige nis.

Livit Velvet Slim Sila Seat Solid Surface

Wil je graag meer informatie over onze Solid Surface producten of kom je ze graag eens in het echt bekijken? Neem dan zeker contact met ons op!

Lees ook zeker ons artikel over acryl om het verschil te ontdekken.

Deel dit bericht