Size doesn’t matter – 5 hacks voor een kleine badkamer

27-08-2019 | Inspiratie
Size doesn’t matter – 5 hacks voor een kleine badkamer

Heb jij, net als heel veel mensen, een kleine badkamer? En heb je geen idee hoe je van dit kleine oppervlak toch een ruimtelijk gevoel te creëren? Lees dan snel verder en ontdek onze 5 hacks zodat ook jij even heerlijk kan relaxen in de badkamer na een drukke werkdag.

#1 - Het compacte duo
Geen bad én douche mogelijk in een kleine badkamer? Think again! Vandaag vind je tal van bad- en douchecombinaties, denk maar aan de Still Showering. Hier kan je heerlijk in badderen na een drukke dag of een snelle douche nemen na je morningrun. Vervang het klassieke douchegordijn met een glazen badwand, zo voorkom je water op de vloer en behoud je toch het ruimtelijk gevoel. Score!

Still Shower Detail 02 Lr

#2 – Space savers

Een spiegelkast neemt geen extra ruimte in maar biedt wel opbergruimte. Handig om je tandenborstel, gezichtsproducten en scheerapparaten in op te bergen. Een spiegelkast laat je badkamer ook ruimer ogen en al helemaal wanneer je een exemplaar ophangt met ook spiegels aan de zijkanten.

Spiegelkast Type12 Top

#3 – Kleur bekennen

Lichte kleuren laten een kamer optisch groter lijken, dat geldt ook voor de badkamer. Ga voor lichte wanden en tegels om dit effect te bereiken. Onze tip is om grotere tegels te gebruiken. Hierdoor zijn de voegen minder zichtbaar waardoor je de ruimte rustig houdt en tegelijkertijd ook ruimer. Wil je toch wat kleur en speelsheid in de badkamer? Werk met verschillende materialen en texturen om je badkamer interessanter te maken. Nog enkele accessoires in een mooie accentkleur om het plaatje compleet te maken en that's it!

#4 – Think smart

Vergis je niet, een grote wastafel betekent niet meteen dat ie ook praktisch is. Een kleine elegante wastafel kan ook heel praktisch zijn. Zeker wanneer je het combineert met een meubel dat er mooi onder past. Ga voor een minder diepe onderkast met lades in plaats van deuren. Hierdoor win je ruimte en kan je toch nog je handdoeken en haardroger opbergen in de schuiven.

Slimline Sfeer

#5 – (p)interesting

Vind je de tips handig maar ben je toch op zoek om de juiste spullen te combineren, dan is Pinterest the place-to-be. Laat je inspireren en creëer je eigen moodboard. Zo heb je in no-time een heleboel ideeën om jouw badkamer te renoveren of een frisse make-over te geven.

Deel dit bericht