Waar moet ik op letten bij het kiezen van een inloopdouche?

24-08-2023 | Inspiratie
Waar moet ik op letten bij het kiezen van een inloopdouche?

Je badkamer aan het renoveren of een volledige nieuwe aan het inrichten? De meeste mensen kiezen vandaag dan voor een inloopdouche. Het slanke en open ontwerp voegt niet alleen een vleugje luxe toe aan je badkamer, maar maakt de douche ook toegankelijk en functioneel. Het kiezen van de juiste inloopdouche vereist een zorgvuldige afweging van verschillende factoren om een optimale douche-ervaring te garanderen. In dit artikel behandelen we enkele essentiële vragen die je kunt hebben bij het kiezen van een inloopdouche.

1. Hoeveel ruimte heb je nodig voor een inloopdouche?

Hoeveel ruimte je nodig hebt voor een inloopdouche hangt af van de indeling van je badkamer en je persoonlijke voorkeuren. Om comfortabel te douchen in een inloopdouche is een douchebak van minimaal 80x80 centimeter nodig. Met deze ruimte kun je je vrij bewegen en is er genoeg ruimte voor de douchekop, de bediening en extra functies zoals een zitje of opbergruimte.

Als je een ruime badkamer hebt, kun je een grotere inloopdouche overwegen. Een grotere inloopdouche verbetert niet alleen de functionaliteit, maar creëert ook een ontspannen, spa-achtige sfeer, waardoor je badervaring aangenamer wordt.

inloopdouche glazen wand

2. Hoe lang moet de wand van een inloopdouche zijn?

De lengte van de douchewand hangt vooral af van de beschikbare ruimte en het gewenste ontwerp. Voor een inloopdouche raden we een douchewand van minimum 85 cm aan. Dit zorgt voor gemakkelijk in- en uitstappen en is ideaal voor kleinere badkamers of het optimaal gebruik van de ruimte.

Voor grotere badkamers kun je een dubbelzijdige inloopdouche of zelfs U-vormige opstelling overwegen, met wandlengtes tot 180 centimeter. Deze ontwerpen bieden voldoende ruimte voor meerdere douchekoppen, zitplaatsen en luxueuzere douche-ervaringen.

3. Wat is de ideale hoogte voor een douchewand?

De hoogte van de douchewand is een andere cruciale factor om privacy te garanderen, waterspatten te voorkomen en een comfortabele doucheruimte te creëren. Al onze inloopdouchewanden hebben een ideale hoogte van 200 cm. Deze hoogte zorgt niet alleen voor privacy, maar helpt ook om het water binnen de doucheruimte te houden. Onze glazen doucheschermen creëren bovendien een ruimtelijk gevoel en zorgen ervoor dat het licht overal naar binnenkomt, ook in de douche.

ideale hoogte inloopdouche douchewand

4. Waar plaats je de douchekop?

De plaatsing van de douchekop is essentieel voor een optimale douchebeleving. Bij een inloopdouche wordt de douchekop meestal aan de muur tegenover de ingang gemonteerd. Deze locatie biedt voldoende bewegingsruimte en helpt voorkomen dat het water direct bij de ingang komt, waardoor je het risico van opspattend water buiten de douche verkleind.

Als je voor een grotere inloopdouche kiest, kun je overwegen om meerdere douchekoppen op verschillende hoogtes te installeren om rekening te houden met de lengte van elk gezinslid.

5. Hoe zorg ik ervoor dat er geen water uit de inloopdouche spat?

Om je badkamer droog en veilig te houden, is het van belang dat spattend water binnen de douche blijft. Zoals hierboven vermeld, houden onze douchewanden met een hoogte van 200 cm het water binnen de douche. Kies daarnaast voor een douchescherm met een zijpaneel, zoals onze Lucid Swing 402, om te voorkomen dat water buiten het douchegedeelte spat. Wat ook helpt, is een douchekop met instelbare druk, waarmee je de waterstroom kunt regelen. Als je de waterdruk verlaagt als dat nodig is, kan dat helpen om spatten te verminderen.

inloopdouche douchewand zwart

Eindresultaat? Een functionele én stijlvolle douche

Bij het kiezen van de perfecte inloopdouche moet je rekening houden met verschillende factoren om aan je specifieke behoeften en voorkeuren te voldoen. Vergeet niet om te zorgen voor voldoende ruimte, de juiste lengte en hoogte van de douchewand te bepalen, de douchekop strategisch te plaatsen en maatregelen te nemen om waterspatten te voorkomen. Door aandacht te besteden aan deze belangrijke aspecten kun je een functionele, stijlvolle en aangename inloopdouche creëren die de uitstraling van je badkamer en je dagelijkse doucheroutine verbetert.

Deel dit bericht