Welke verlichting kiezen voor je badkamer? Ontdek onze tips

18-01-2023 | Innovaties
Welke verlichting kiezen voor je badkamer? Ontdek onze tips

De badkamer is de plek waar we zowel ’s ochtends als ’s avonds even tijd doorbrengen. Vaak is het buiten dan donker en komt er onvoldoende daglicht naar binnen. Daarom is het belangrijk om de badkamer goed te verlichten.

Je tanden poetsen, gezicht reinigen, make-up opdoen, lenzen indoen, een douche nemen, de badkamer is dé ruimte in huis waar we veel verschillende dingen doen. Voor al deze verschillende zaken heb je de juiste verlichting nodig. Maar welke verlichting kies je best?

In dit artikel helpen we je met het opstellen van het lichtplan voor je badkamer. Welk type verlichting en hoeveel lichtpunten moet je voorzien? Je ontdekt het allemaal hier!

Hoeveel lichtpunten voorzie ik in de badkamer?

Het juiste aantal lichtpunten is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je badkamer. Maar in je badkamer neem je een bad om te ontspannen, een snelle douche of doe je bijvoorbeeld je make-up aan de lavabo. Zorgt er dus voor dat elk onderdeel of meubel goed verlicht is.

Je kan kiezen voor een centraal lichtpunt dat je kan richten op je meubel en je bad bijvoorbeeld, een lichtpunt boven je badmeubel voor spiegelverlichting en een laatste in de douche.

Riho Mirror Shield Round Atmospheric2 ronde badkamerspiegels met verlichting

Welke soort lampen moet ik plaatsen?

Er zijn heel wat verschillende soorten lampen op de markt, zeker voor de badkamer. Je hebt plafondlampen, hanglampen, muurlampen, spots, spiegelverlichting en meer!

Ontdek hieronder welke verlichting je het best plaatst in je badkamer.

Licht boven de badkamerspiegel

Het type verlichting dat zeker en vast niet mag ontbreken in je badkamer is spiegelverlichting. Dankzij deze verlichting heb je een directe lichtbron op je spiegel en je gezicht. Super handig voor bijvoorbeeld het aanbrengen van make-up. Bovendien zorgt het ook voor extra sfeer in je badkamer. Ideaal als je gezellig een bad wil nemen!

Verlichting Type07 Sfeer

Badkamer LED-verlichting

Tegenwoordig zie je overal LED-verlichting verschijnen. Het is dan ook een erg duurzame en energiezuinige keuze. LED-lampen gaan veel langer mee dan bijvoorbeeld spaarlampen. Ook in de badkamer kies je dus best voor dit type verlichting. De keuze in plafondlampen in dit type verlichting is enorm!

Vandaag heb je LED-verlichting ook in alle soorten kleurtemperaturen. Je badkamer hoeft dus niet te baden in helder wit licht. Nee, je kan de sfeer creëren die jij wenst! Bij Riho is al onze spiegelverlichting standaard LED.

Creëer extra sfeer met verlichting onder het bad

Je kan je badkamer extra gezellig maken met verlichting onder je bad. Een aantal van onze baden zijn verkrijgbaar met LED-verlichting rond het bad, zoals de Desire Back-2-Wall die je op onderstaande foto ziet. Ga voor extra rust en ontspanning!

Desire Back2Wall Led Sfeer half vrijstaand bad led verlichting onderkant

Spot(s) in de douche

Een plek in de badkamer waar mensen vaak verlichting vergeten plaatsen is de douche! Hier voorzie je best wat licht zodat je zeker niet naar de douchegel grijpt om je haren te wassen 😉. Voor in de douche zijn inbouwspots het meest geschikt, omdat die goed beschermd zijn tegen water.

Welke kleur lampen in de badkamer?

De kleur van spots of andere lampen in je badkamer is volledig afhankelijk van de sfeer die je er wil creëren. Wil je alles tip top verlichten en details uitstekend kunnen zien? Dan is de lichtkleur koel wit het meest gepast. Wil je graag een aangename en gezellige sfeer scheppen, dan kies je beter voor een warm witte kleurtemperatuur.

badkamer spiegelverlichting led

Je kan in je badkamer natuurlijk ook verschillende kleuren toepassen. Aan je badkamerspiegel kan je misschien kiezen voor een functionele koele kleur en als centrale verlichting en in de douche voor een warme kleur. Bij ons vind je een ruim assortiment aan badkamerspiegels en spiegelkasten met LED-verlichting. Een sfeervolle badkamer gegarandeerd!

Deel dit bericht