Meest gestelde vragen

Hieronder kunt u de meest gestelde Service-vragen bekijken, voorzien van duidelijke antwoorden. Hiermee denken wij u in staat te stellen zelf het antwoord te vinden op een vraag met betrekking tot uw RIHO product.

Mocht u na het lezen van deze lijst toch nog behoefte hebben aan meer informatie, dan kunt u altijd contact opnemen via de service afdeling van RIHO.

Nederland: service@riho.nl

België: service@riho.be

 • Waar kan ik terecht met mijn service-aanvraag?

  Wanneer een product nog binnen de garantieperiode valt, wendt u zich tot uw RIHO-verkooppunt.

  Voor servicemeldingen buiten de garantieperiode, kunt u wel rechtstreeks bij RIHO terecht. U kunt daarvoor gebruik maken van een klachtenformulier via https://riho.com/service/klachten. • De verlichting van mijn RIHO whirlpool werkt niet. Wat kan ik doen?

  Voordat we een bad met een whirlpoolsysteem leveren, wordt het bad uitgebreid getest in onze fabriek. Ondanks dit zorgvuldige proces kan tijdens vervoer of montage toch een storing veroorzaakt worden. Maar in veel gevallen is de oplossing eenvoudig.

  1. Controleer of het bad gevuld is met voldoende water. Bij de whirlpoolsystemen Pro 6, Pro 7, Pro 8 en Lux 8 dient het bad tot boven de rugjets gevuld te zijn. Bij een te laag waterniveau werkt de verlichting niet.

  2. De verlichtingstoets dient u enige tijd ingedrukt te houden. Na circa 3 seconden inhouden zal de verlichting aangaan.

  Wanneer u bovenstaande oplossingen heeft geprobeerd en de verlichting nog niet werkt, kunt u contact opnemen via:

  Nederland: service@riho.nl

  België: service@riho.be

 • Waar moeten de serviceluiken en ventilatieroosters (whirlpoolbad) precies geplaatst worden?

  Bij de levering van onze whirlpoolbaden vindt u altijd een gebruikershandleiding. Hierin staat beschreven hoe en waar de serviceluiken en ventilatieroosters geplaatst dienen te worden. Deze informatie kunt u ook online vinden, op de pagina 'Downloads'.

 • Wat kan ik doen wanneer ik mijn whirlpoolsysteem wil reinigen?

  Bij de levering van onze whirlpoolbaden vindt u altijd een gebruikershandleiding. Hierin staat beschreven hoe u het whirlpoolsysteem kunt reinigen. Deze informatie kunt u ook online vinden, op de pagina 'Downloads'.

 • Kan ik ook via WhatsApp een servicemelding doen?

  Neen, een servicemelding kan niet gemeld worden via Whatsapp. Een serviceaanvraag waar een monteur voor nodig is, NAW gegevens ingevuld moeten worden, productgegevens en een klachtomschrijving voor nodig zijn, kan via het contactformulier op onze website of per email gedaan worden.

 • Wat is de duur van de garantieperiode voor mijn RIHO product?

  Alle RIHO producten worden geleverd met garantie. Hieronder ziet u de garantieperiode per product(groep) bij gemiddeld, normaal gebruik.

  Acrylbaden en -douchevloeren: 10 jaar op acryl (kleur en vormvastheid)

  - Dubbelzijdige acrylbaden: 5 jaar op acryl (kleur en vormvastheid)

  - Whirlpoolbaden en Thermae: whirlpoolsysteem 3 jaar (installatie erkend installateur) en 10 jaar op acryl (kleur en vormvastheid)

  - Easypool baden: 3 jaar

  - Solid Surface producten: 5 jaar

  - Badkamermeubelen: 5 jaar

  - Verlichting en electro badkamermeubelen : 2 jaar

  - Porto meubelen : 2 jaar

  - Douchedeuren en -wanden: 3 jaar (RIHO-Shield: 2 jaar, Sealings: 2 jaar)

  - Drains: 2 jaar

  - Alle andere producten : 2 jaar


 • Zijn er ook instructievideo's beschikbaar?

  Voor een aantal RIHO producten zijn instructievideo's te bekijken. U kunt deze bekijken via ons Youtube-kanaal:


  RIHO Youtube

 • Kan ik rechtstreeks bij RIHO kopen?

  RIHO verkoopt producten niet rechtstreeks aan consumenten. We hebben een uitgebreid netwerk van dealers, waar u terecht kunt voor de aanschaf van een RIHO product. Op de Showroom-pagina vindt u een overzicht van onze partners. Zo kunt u op basis van een plaats zoeken naar een verkooppunt bij jou in de buurt.